.
Geef kinderen ook een kans om te sporten: Steun Right to Play en sponsor een Col
Home
In het Nieuws
Nieuws
Nieuwsbrief
Team
Tom
Wilco
Jeroen
Sandor
Rene

Begeleiders
Luc
Lars

Trainingsadvies
Jack
.
Route
Training
Sponsoring
Sponsors
Sponsor een Col
Goede Doel
Gastenboek
Kontakt
 
Team Coast-2-Coast
Right To Play
Links
Wilco Zevenbergen

Geboortedatum: 05-10-1976
Woonplaats: Utrecht
Lengte: 1.86 meter
Gewicht: 73 kg
Ideale gewicht: 71kg
Aantal jaren wielrenner: 10
Meet-lid sinds: 1995
Hoogte punten:

Het volbrengen van Coast-to-Coast in 2003. 5000km dwars door America. Afzien, afzien en nog eens afzien. Schitterende cols (hoogste col was 3700m!), groene, prairie achtige vlaktes en de woestijn van Utah en Nevada. Een herinnering om nooit te vergeten. Grensverleggend.

Verder 6 x Tilburg-Parijs, 3x Marmotte, 1 x Maratona, 5 x Luik-Bastenaken-Luik, 4 x Elfstedentocht (fiets-editie, maar dit is een groot feest met veel enthousiaste toeschouwers), 4 x Fiets Challenge & 3de NSK Ploegentijdrit '98, De Dubbel - Luik-Bastenaken-Luik op zondag / Elfsteden tocht op maandag

Diepte punten: Marmotte 2002: regen en onweer, koud, vies weer. Toch nog de Croix-de-Fer opgereden en zelfs aan de afdaling begonnen. Na 600m omgedraaid en alsnog naar de camping gereden. Toch nog 87km in hondenweer gereden.
Sterke punten: Op het vlakke tempo rijden, klimmen gaat redelijk
Zwakke punten: In heuvel achtig terrein vol door trekken.
Waarom 100-cols? Na al die leuke tochtjes als Tilburg-Parijs & Luik-Bastenaken-Luik en C-2-C is het weer tijd voor de ultieme klim uitdaging. Ik denk weer grenzen te verleggen zowel op mentaal als fysiek vlak, bovendien is het schitterend om 4 weken door Frankrijkk to fietsen.
Motto 100-cols: This is the point of no return
   
Topsnelheid: 95 km/u, in de Duitse Eifel op schitterend geasfalteerde lange, steile rechte afdaling.
Spectaculairste valpartij: niet spectaculair, maar toch: datum niet exact bekend, maar het zal het Tilburgs Studenten Kampioenschap '96 geweest zijn, met slechts 9 coureurs aan de start. Ik hield het bochtje achter de Bieb niet meer. Ontsteltenis bij het publiek aan de finish!
   
Huidig frame: Vicini
Groep: Campagnolo Veloce
Favoriet verzet: 53x16
Gewenst materiaal: Colnago
Huidige auto: Subaru Impreza 1.8 GL
Gewenste auto: A6 Avant RS6
   
Favoriet parcours: Ardennen (Belgie), Centraal Massief / Alpen / Maritieme Alpen / Cote d'Azur Frankrijkk & de Spaanse zuid-kust omgeving Malaga biedt verrassend mooie klimmetjes.
Favoriete klim: Galibier
Vervelendste klim: al de heuveltjes uit de Amstel Gold Race, continue keren, draaien, omhoog, schakelen....
Wielerhelden: Miguel Indurain
Mooiste profwielerwedstrijd: Tour de France
Andere interesses behalve wielrennen, auto's, bier en mooie vrouwen? Snowboarden & mountainbiken
·
·
Tot slot, ga je het halen? Eitje!

Week 19

De kogel is door de kerk, mijn 100 Cols Tocht wordt in 2 delen gereden. Bij deze dank aan het team en de begeleiding voor de (naar omstandigheden) positieve support in deze beslissing. Je zal altijd zien dat de baby nu na de uitgerekende datum komt (8 juli), en je zal ook zien als je Frankrijk gebleven zou zijn, het kindje eerder geboren zou worden .... Geboorte van ons eerste kindje is heel bijzonder.

Op dinsdag 23 mei zal ik met Inge naar Albertville vertrekken om in 5 dagen etapper 24 t/m 28 te gaan rijden, eigenlijk het laatste traject. Ik wil ook Inge danken voor de support om toch de tocht af te maken. Op 3 juni zal ik gewoon starten met het team in Savern en na 23 etappes zal ik dan eindigen in Albertville. Ik ben blij dat ik alle grote cols met het team samen kan rijden.

Ondanks deze verwikkelingen gewoon 4 x getraind deze week. Hoogte punt was de klim-toertocht in Driebergen, op zaterdag met Jeroen en Rene. Stefan, de vriend van een collega van Inge, en zeer actief lid van DTC (Driebergse Toer Club) wilde wel een keertje samen de tocht fietsen en zo geschiedde ...... de eerste 10 minuten. Jeroen en Rene haakten hun karretje al snel aan bij 2 "snelle mannen". De snelle mannen bleken echter een andere tocht te rijden en na een uurtje belde Rene dat hij in Lopik stond, terwijl ik met Stefan zo'n beetje aan de Posbank begonnen in Arnhem ...... Al met al een mooie, zonnige dag en de nodige kilometer gemaakt. Onderweg nog de befaamde Grebbeberg, Hemelse Berg, Wageningse Berg en wat andere bekende bergen gedaan, volgense de organisatoren goed voor 500 hoogte meters.

Trainingsarbeid week 19:
Dinsdag: 60km op de weg
Donderdag: 60km op de weg met Tom
Zaterdag: 125km met Jeroen, Rene en Stefan
Zondag:
55km met Tom en Patries

Groeten,

Wilco

Overzicht Trainingsarbeid (Road to France.xls)
Archief Week overzichten
Uw naam:
Uw E-mail:
Bestemming E-mail:
Onderwerp vraag:
Vraag:
Ik wil mij graag aanmelden voor de nieuwsbrief

Goede doel:


Sponsors:

Arval beheert als leasemaatschappij wagenparken van circa 20 tot 2.000 auto's of zelfs meer.