.
Geef kinderen ook een kans om te sporten: Steun Right to Play en sponsor een Col
Home
In het Nieuws
Nieuws
Nieuwsbrief
Team
Tom
Wilco
Jeroen
Sandor
Rene

Begeleiders
Luc
Lars

Trainingsadvies
Jack
.
Route
Training
Sponsoring
Sponsors
Sponsor een Col
Goede Doel
Gastenboek
Kontakt
 
Team Coast-2-Coast
Right To Play
Links
Rene Smeets

Geboortedatum: 31-10-1979
Woonplaats: London (UK)
Lengte: 1.79 meter
Gewicht: 73 kg
Ideale gewicht: De ideale Tourwinnaar zou 1.79 zijn en 69 kg wegen, dus.
Aantal jaren wielrenner: 11
Meet-lid sinds: 1998
Hoogte punten: Tilburg-Parijs 2001 & 2002, Marmotte 2003 uitgereden (daar is dan ook alles mee gezegd)
Diepte punten: Tilburg-Parijs 2004, t licht ging veel te snel uit
Sterke punten: kort en steil
Zwakke punten: Vlak wind tegen, verstand op nul zetten
Waarom 100-cols? Niet rijden is als de kerk niet eens ingaan.
 
Motto 100-cols: De ultieme uitdaging, overwin de pieken en dalen!!!!
   
Topsnelheid: 82 km/u, afdaling Col d'Ornon
Spectaculairste valpartij: Juli 2003, tussen Poppel en Gorile, in volle sprint uit het pedaal geschoten. Zware hersenschudding & de Koga zou nooit meer hetzelfde zijn
   
Huidig frame: Merckxscx Gara
Groep: Campagnolo Veloce
Favoriet verzet: Bier
Gewenst materiaal: Iets van Pinarello
Huidige auto: Ford Fiesta, '89 convertible (dakraam), rechtsgestuurd
Gewenste auto: Snoek
   
Favoriet parcours: Alpen
Favoriete klim: Iseran noordkant
Vervelendste klim: Ventoux zuidkant (vervelend maar wel mooi)
Wielerhelden: Claudio Chiapucci, Jacques Anquetil
Mooiste profwielerwedstrijd: Tour de France
Andere interesses behalve wielrennen, auto's, bier en mooie vrouwen? Mooie vrouwen zijn toch geen interesse, maar een obsessie?
Tot slot, ga je het halen? Als het tegenzit wel.

April 2006

We komen heel dicht bij de start van de tocht nu. Dit moeten de weken zijn waarin de meeste kilometers gevreten worden. Nu moet alles toch echt zo goed als in orde zijn.

De maand begon met een trainingsweekend in Zuid-Limburg. De camper werd getest en en passant ook de benen en de onderlinge krachtsverschillen. Op al deze punten een positieve score! De camper leverde dan wel een nacht weinig slaap op, maar dat is een kwestie van gewenning- verder was ie al snel vertrouwd. De benen waren met name op zaterdag erg goed. Zondagochtend was alles wat stram en kwam er pas na een kilometer of 30 wat meer gif in mijn rijden. Wat de anderen betreft: Sandor reed ongetraind ongemeend hard de eerste klim van de dag, de Keutenberg, op. Binnensmonds gevloek van de rest was hier zeker op zijn plaats. Geruststelling vervolgens toen hij op de Koning van Spanje een pitstop moest maken om een plakkaat te produceren. Tom was minder machtig dan verwacht. Regelmatig nog zonder compassie een splijtende demarrage, maar geen 100% score op de klimmetjes. En zowaar toegegeven dat hij me op de Loorberg simpelweg had moeten laten gaan. Wilco bleef wat achter bergop, maar het korte werk in Limburg ligt hem sowieso wat minder en op de meer gelijkmatige klimmen was de macht gewoon daar. Jeroen reed constant en typisch: op de macht in de eerste honderd meter van elke klim een voorsprong pakken, daarna stil vallen en gelijk met de rest boven komen. Het geheel overziend zou Evert ten Napel zeggen: dit is een mooi stel.

Drie weken later met Tom een weekend in Remouchamps gezeten. Zaterdag met Jeroen en Robbie 130km getraind en daar was de kracht ineens een stuk minder. Tom en Jeroen waren veel sterker. Op zondag met Tom ging het weer een stuk beter. Die zondag werd overigens de mooiste dag van het jaar. Luik-Bastenaken-Luik voor de profs stond op het programma en op bepaalde gedeeltes van het parcours fietsten we juist voor de renners uit. Veel publiek langs de kant en op de Wanne zowaar een sfeer die deed denken aan een heuse Alpenklim in de Tour: door een haag van mensen maakten we er een showtje van. De fotografen die zich aan het installeren waren, maakten gretig gebruik van het 'oefenmateriaal' en er werd veelvuldig geklikt. Tom had bovenop veel meer over dan ik, maar dat terzijde. Op deze dag opnieuw 130km, dus een mooie oogst voor wat het hele weekend betreft.

De feiten voor April 2006:

- 1406 km getraind. Een geweldig goede prestatie. De totale teller sinds begin september staat nu op 7024, dus die 8000 gaan we halen!
- Slaap 7.6 uur per nacht. Goede zaak.
- Mijn gewicht gaat de verkeerde kant op! 75 kg is de tussenstand… ik laat dit element lopen; tijdens de tocht zal het nog wel dalen, dus een paar kilootjes te veel maakt zo veel niet uit.
- Alcohol maarliefst 8 units per week- ik zie een verband met het voorgaande punt…
- Qua materiaal zit het bijna allemaal goed. Nieuwe schoenen en nieuwe helm zijn binnen. De kleding schaffen we als team in mei aan.

Mei is de laatste trainingsmaand. Het zal moeilijk worden om de drang naar nog meer trainen in mooi weer te temperen ten behoeve van het nemen van voldoende rust. De laatste twee weken wil ik het rustig aanpakken.

En dan, eindelijk, dan kunnen we van start!

René

 

Archief Maand overzichten
Uw naam:
Uw E-mail:
Bestemming E-mail:
Onderwerp vraag:
Vraag:

 

 

Goede doel:


Sponsors:

Arval beheert als leasemaatschappij wagenparken van circa 20 tot 2.000 auto's of zelfs meer.