.
Geef kinderen ook een kans om te sporten: Steun Right to Play en sponsor een Col
Home
In het Nieuws
Nieuws
Nieuwsbrief
Team
Tom
Wilco
Jeroen
Sandor
Rene

Begeleiders
Luc
Lars

Trainingsadvies
Jack
.
Route
Training
Sponsoring
Sponsors
Sponsor een Col
Goede Doel
Gastenboek
Kontakt
 
Team Coast-2-Coast
Right To Play
Links
Jeroen van Teeffelen:
Bijnamen:
VT (voor niet medici)

Geboortedatum: 16-04-71
Woonplaats: Utrecht
Lengte: 1.91m
Gewicht: 95kg
Ideale gewicht: 68kg
Aantal jaren wielrenner: je wordt als wielrenner geboren of niet
Meet-lid sinds: 1993
Hoogtepunten: Marmotte 2002 met alleen maar onweer en temperatuur rond vriespunt op de Croix de Fer en sneeuw op de Galibier. Heerlijk weer om te klimmen, maar afdalen gaat lastig zonder gevoel in je handen. Heb in dat jaar ook mijn beste tijd neergezet.
Dieptepunten:. ·Tilburg - Parijs 1997. Stranden op 50 km voor Parijs.
Sterke punten: perfecte schakeltechniek met tussengas
Zwakkere punten: ·Ben eigenlijk een klimmertje dat te zwaar is.
Waarom 100-cols? Wie wil nou niet de zwaarste tocht ter wereld op zijn palmares hebben?
 
Motto 100-cols: Na de eerste Col: en toen waren er nog 99 kleine colletjes.
   
·Topsnelheid: 93 km/u op de noordflank van de Mont Ventoux. Tijdens de 100 cols tocht zal ik daar door de 100km/u barriere heenduiken.
Spectaculairste valpartij met schade: Dat was half jaren 90 in de Provence waar ik Lars wat stuurles gaf in haarspeldbochten. Jammer alleen dat niet elke haarspeldbocht aangegeven werd met een haarspeldbord. Gevolg: mooie duik over de vangrail waar ik met mijn hoofd nog net het paalje schamp perfect gevolgd door Lars. Saillant detail: busje dat ons naar het ziekenhuis bracht had een doodskist achterin staan.
Spectaculairste valpartij zonder schade: Dat was tijdens de 11-stedentocht in 1956 waar we met een groepje van zes Meet-mannen een dorpje binnensprintten en ik in een bocht op natte klinkers onderuit ging en een metertje of tien doorgleed richting publiek zonder het stuur van mijn fiets los te laten (om het gas erop te houden). Volgens zeer soepel weer op mijn fiets te springen en het applaus in ontvangst te nemen.
   
Huidig frame: Look 281
Groep: Campagnolo Veloce
Favoriet verzet: 53x19
Gewenst materiaal: Record groep zou het wel afmaken
Huidige auto: Alfa 164 2.0TS Super
Gewenste auto: 166 3.0 24V Super
   
Favoriet parcours: De Dolomieten, één groot circuit.
Favoriete klim: De Mont Ventoux
Vervelendste klim: Passo Giau
Wielerhelden: ·Eddy Merkx
Mooiste profwielerwedstrijd: Parijs-Roubaix
Andere interesses behalve wielrennen, auto's, bier en mooie vrouwen? ·Is er nog meer dan?
·
·
Tot slot, ga je het halen? Ze komen het bier zo wel brengen.


Week 2: Australian Cowboy

Elke woensdag is het voor mij Spindag, dat wil zeggen dat ik mezelf op het ritme van muziek helemaal afbeul op een soort hometrainer. Wat het extra zwaar maakt is dat de fietsen staan opgesteld op 30 cm van elkaar in een benauwd hok. Resultaat is dat er na 10 minuten fietsen al een plas zweet onder m'n fiets ligt en dat m'n buurvrouwen nat worden van mijn gespetter. Ik zie ze afvragen waar die jongen zonder conditie in dat flitsende fietspakje nou helemaal mee bezig is.

Deze training vindt plaats onder de bezielende leiding van een fietsende Crocodile Dundee met bijbehorend accent en tattoo. Ik heb al een paar keer bij hem aangegeven dat ik echt kapot ga van de hitte en dat ik eigenlijk best een goede fietser als ik voldoende zuurstof toegediend krijg. Als oplossing heeft hij bedacht dat hij een deur openzet en dat ik voor de deuropening mag gaan zitten.

Vandaag uitgeprobeerd maar motortje raakt nog oververhit ondanks dat ik op een gegeven moment in een volledig doorweekt pakje op de fiets zat en dat het zweet van mijn voeten zich een uitweg baande door mijn schoenplaatjes heen waardoor er zich onder mijn schoenen een bruine plas vormde van een combinatie van zweet, modder en roest. Geen lekker gezicht maar ja dan moeten ze maar de boel maar een keer goed ventileren.

Groot nadeel van spinnen is dat je geen rijwind hebt zoals op de weg en dat is lastig als je een luchtgekoelde motor hebt zoals ik. Je kunt er zoveel water ingooien als je wilt maar toch blijf ik last houden van oververhitting. Tweede nadeel is dat de fiets niet beweegt. Vooral als je op de pedalen staat is dit wennen. Voordeel is wel dat je tijdens het staan gewoon je bidon kunt pakken om te drinken. Dit hoef je op je racefiets niet te proberen!

Maar ja tijdens de 100 Cols tocht zal het af en toe ook wel erg warm en benauwd zijn en ligt de snelheid op de steile klimmen niet hoger dan een kilometer of zeven waardoor er bijna geen rijwind is. Best goede training dus dat spinnen.

Jerome

 

Archief Weekoverzichten
 

 

Uw naam:
Uw E-mail:
Bestemming E-mail:
Onderwerp vraag:
Vraag:

 

 

Goede doel:


Sponsors:

Arval beheert als leasemaatschappij wagenparken van circa 20 tot 2.000 auto's of zelfs meer.