.
Geef kinderen ook een kans om te sporten: Steun Right to Play en sponsor een Col
Home
In het Nieuws
Nieuws
Nieuwsbrief
Team
Route
Training
Sponsoring
Sponsors
Sponsor een Col
Goede Doel
Gastenboek
Kontakt
 
Team Coast-2-Coast
Right To Play
Links

Welkom bij het laatste nieuws van Team 100 Cols.

8-5-2006: Sponsor een col
De sponsor een col actie loopt goed. De teller staat momenteel op €1700. Dit is een mooi bedrag, maar Right To Play kan natuurlijk veel meer geld gebruiken, dus ga naar onze site en sponsor een col!
Ook u kunt uw bijdrage leveren door mee te doen met de actie Sponsor een Col. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar Right To Play.

Klik hier om u aan te melden voor Sponsor een Col en ondersteun Right To Play:
"when children play, the world wins"

8-5-2006: Goede Doel: sport project in Ghana
Samen met Right To Play hebben we een project gekozen dat wij als Team 100 cols zullen ondersteunen met het geld dat we ontvangen via de sponsor een col actie. Het project dat wij ondersteunen is het SportHealth project in Ghana, in de hoofdstad Accra. Ghana is het eerste land waar Right To Play in 2002 begon met een SportHealth programma.
Aantal mensen wat hiervan profiteert is ong. 13.000. Via het Ghanese onderwijssysteem bereiken opgeleide sportleraren kinderen in het hele land.

Right To Play werkt met twee soorten programma's: SportWorks en SportHealth. Bij SportWorks gaat het voornamelijk om het uitvoeren van eenvoudige spelletjes en sportcompetities in niet-stedelijke gebieden om zo de ontwikkeling (emotioneel, sociaal, fysiek) van kinderen te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan vluchtelingenkampen.

SportHealth-programma's worden in stedelijke gebieden uitgevoerd; in dit geval is dat de hoofdstad Accra. Er zit een grote gezondheidscomponent in de SportHealth programma's: sport wordt als aansprekende en sociale manier gebruikt om mensen samen te laten komen en hen vervolgens te informeren over belangrijke gezondheidskwesties zoals hiv/Aids, het voorkomen van ziektes, of om ze te laten inenten met sport als 'trigger' etc. Verder wordt hierdoor de gemeenschap waar de kinderen deel van uitmaken ook versterkt.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad wordt het sponsorbedrag hoger. Het sponsoren van meerdere cols is ook mogelijk. De actie sponsor een col bestaat uit 2 delen:

1. De cols van de Hors Categorie (HC). Deze cols worden door middel van een veiling aangeboden. De hoogste bieder 'krijgt' de col. Het startbedrag staat op de site. De veiling staat open tot 01-05-2006.

2. De cols van 4de, 3de, 2de en 1ste categorie. Deze cols kunnen voor een vast bedrag gesponsord worden. Hierbij geldt dat de eerste donateur van een betreffende col, de berg mag sponsoren. Zijn/haar naam komt vervolgens achter de berg te staan.

Klik hier om u aan te melden voor Sponsor een Col en ondersteun Right To Play:
"when children play, the world wins"

8-5-2006: Trainingsweekend met camper
Het eerste weekend van april stond in het teken van het testen van de camper. Jeroen en Tom zijn op donderdag met de camper naar de Ardennen gereden. Daar hebben zij 2 dagen met z'n tweeën getraind. De rest van het team is op vrijdagavond in Valkenburg neergestreken. De camper was daar toen al gearriveerd op de stadscamping. 2 dagen hebben we getraind in het limburgse heuvelland. De training kan als zeer geslaagd worden beschouwd. Ondanks de verschillen in trainingskilometers waren de verschillen berg op niet erg groot.

De test van de camper is trouwens positief uitgevallen. Deze camper is geschikt bevonden voor 5 personen. Dus met een 2 tentjes erbij is dit het perfecte onderkomen voor de 100 cols tocht.

8-5-2006 Sponsor Shell
Rene werkt sinds kort bij Shell en door zijn inspanningen hebben we een financiële bijdrage uit het Shell Vrijwilligers Fonds ontvangen. Meer informatie over het Shell Vrijwilligers Fonds vindt u hier.

Ik wil mij graag aanmelden voor de nieuwsbrief
Uw naam:
Uw E-mail:
Bestemming E-mail:

Goede doel:


Sponsors:

Arval beheert als leasemaatschappij wagenparken van circa 20 tot 2.000 auto's of zelfs meer.