Home
Nieuws
Team
Route
Sponsoring
Club van 50
Kontakt
 
Team 100 Cols
TSWV De Meet

Team Coast to Coast ING Direct Kids Foundation

De sportieve uitdaging werd op 19 juni 2003 afgesloten toen de wielrenners de grote oceaan aandeden te San Francisco. De dagverslagen zijn hier te lezen.

Over Team Coast to Coast ING Direct Kids Foundation:
Binnen de Tilburgse Studenten Wieler Vereniging De Meet worden veel sportieve activiteiten georganiseerd. De Meet rijdt veel cyclosportieve toertochten, zoals de Maratona, de Marmotte, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Jaarlijks staat ook het Ardennen weekend op het programma waarin gestreden wordt om de titel Berg Koning van De Meet.

In 1996 vond men het tijd voor een nieuwe uitdaging: Tilburg-Parijs, een monstertocht van 440 km, met het vertrek in cafe Polly Maggo te Tilburg en aankomst onder de legendarische Arc de Triomph in Parijs, maar wel binnen 16 uur.

Sandor Noordermeer, gerespecteerd lid sinds 1993, heeft in 1995 een jaar gestudeerd in Idaho, Amerika. Sandor is helemaal bevangen door Amerika. Bij zijn terugkomst in Tilburg in 1996 riep hij meteen "we moeten een keer van Oost naar West in Amerika, wie gaat er mee?". De reacties waren timide, ja wel een leuk idee, maar volgend jaar misschien. Elk jaar werd de vraag herhaald en in oktober 2002 werd er door 5 mensen eindelijk positief gereageerd, Team Coast to Coast is geboren: mei 2003, dan gaan we.

Vrank Sandor Mark Rob Ard Wilco Jan Mathijs De renners, Jan Noordermeer (inderdaad vader van ..), Mathijs Horsthuis, Rob van Schijndel, Sandor Noordermeer, Vrank van Etten & Wilco Zevenbergen gaan de uitdaging aan: een kleine 5000 km binnen 23 fietsdagen (inclusief vertrek en aankomst een maand). Start vindt plaats voor het Witte Huis in Washington, de finish ligt aan het strand in San Francisco. Onderweg worden 12 staten aangedaan en moeten de lange rechte wegen in Kansas en de Rocky Mountains in Colorado bedwongen worden. Onze uitdaging wordt mogelijk gemaakt door ING Direct Kids Foundation en HLB van Daal & Partners.

Op zaterdag 24 mei 2003 zal het team vanaf Schiphol Airport vertrekken, op zondag 25 mei wordt er gestart vanaf het Witte Huis in Washington DC. Maandag 23 juni zullen de boys terug verwacht worden op Schiphol Airport.


Team Coast to Coast is fysiek gezond, maar wij weten ook dat we geluk hebben. Wij willen ons inzetten voor de zieke kinderen, wij (en hopelijk u ook) willen de kinderafdeling van het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg financieel ondersteunen: een groot gedeelte van de opbrengst zal ten goede komen aan de kinderafdeling. U vindt meer informatie hierover op de Sponsoring site of word lid van de Club van 50!

Sponsors:Suppliers: