Home
Nieuws
Team
Route
Sponsoring
Club van 50
Kontakt
 
Team 100 Cols
TSWV De Meet









Dag 27: Donderdag 19 juni
(door Sandor)

Wat een tocht. Bijna 5000km in 25 dagen. Ondanks dat het persoonlijk erg goed is gegaan, ben zelfs ik wel een beetje onder de indruk van de prestatie die we hebben geleverd. Het valt niet mee om dag in dag uit 200km weg te trappen, waarvan veruit de meeste tegenwind, en zelden echt vlak.
Zere knieën, pijnlijke voeten, last van schouders en rug, zere kont (het probleem waarmee iedereen al meer dan drie weken mee kampt), het is allemaal overwonnen. Evenals de heuvels in Virginia, de akkers in Kansas, de Rockies, de woestijn in Nevada en de Sierra Nevada. Prachtig.
De laatste 60 mile worden dan ook een triomftocht. Denken we.
Om 08.30u vertrekken we vanuit Livermore. Het eerste gedeelte is prachtig. Hier en daar wat
klimmen en een bochtige weg. Door een mooie vallei in een prachtig gebied peddelen we 50km om de voorsteden van de SF Bay te bereiken. In een 7-11 wordt door de eigenaar (een Indiër die veel wegheeft van de winkeleigenaar in The Simpsons) duidelijk gemaakt hoe we bij de brug over de SF Bay komen (Dumbarton Bridge): street on, dis rood no cood. Tree mails end lef ton . Natuurlijk komen we toch weer op een snelweg uit (zelfs in California is Amerika niet fietsvriendelijk). Precies op het punt waar met de drivers en de dames (incl. Tim) afgesproken hebben.
Een passerende wielrenner (de eerste van zeer velen vandaag), die in zijn pauze stiekem bijtraint, weet ons de juiste weg te vertellen en geeft meteen een mooie route aan om in SF uit te komen. Jim heeft 9 jaar geleden C2C van Frisco naar DC afgelegd in 34 dagen (op mountainbike met bepakking).
Op de brug is het echt genieten. Prachtig om eindelijk de SF Bay over te gaan. Het stuk door de stad (Mento Park, Redwood City, Atherton, en Woodside) is minder, maar wordt meer dan goedgemaakt op de Cañada. Een prachtige weg door de bossen langs een meer met zeer veel wielrenners (wordt op zondag zelfs afgesloten voor auto’s). Een prof (Sergei uit Rusland, 3e divisie) kan ons even volgen, anderen zijn slechts onder de indruk van al het geel dat hun na 3000 mile voorbijraast.
Na de Cañada wordt het toch nog lastig. De weg is af en toe zoek (net als de dames, die toch echt 2 uur lang op het afgesproken punt (waar wij met Ard en Mark stonden) hebben staan wachten) en we krijgen een voorproefje van zeer steile afdalingen en beklimmingen (20+%). Het blijkt ook weer een stuk verder dan verwacht en de wind werkt ook niet echt mee.
Uiteindelijk vinden we toch de goede weg (na een klein stukje interstate) en bereiken we na zo’n 100km via San Carlos, Millbrae, Sanbruno, South SF, en Daly City het bordje van San Francisco (bijna 800.000 inwoners). Even later ook nog de Pacific Coast (met een pittige (tegen)wind) en de drivers die ons opwachten bij het Cliffhouse.
Een paar uur later hebben we de dames teruggevonden, de Golden Gate bridge met de fiets bedwongen, wat door Frisco getoerd en kunnen we nagenieten in het jeugdhotel dat Ard, Mark en Rob in downtown SF hebben kunnen vinden.
Cheers!

Eindgegevens:
Sandor: 4885km in 176u16min (verdeeld over 25 dagen); 27.72km/u gemiddeld.

Dag 27 - 19 juni 2003
121km in 4:46; 25.36km/u gemiddeld, top van 60.2

Terug naar dagverslagen >>

Sponsors:



Suppliers: