Home
Nieuws
Team
Route
Sponsoring
Club van 50
Kontakt
 
Team 100 Cols
TSWV De Meet









Dag 8: Zaterdag 31 mei
(door Sandor)

Na een perfecte maaltijd (spaghetti) en een fatsoenlijke nachtrust (wel een tornado-watch, maar de storm ging ons in het noorden voorbij) in het Inntown motel, konden we vanmorgen aan etappe 7 beginnen. Het zou weer een redelijk vlakke rit worden met veel wind. Het eerste gedeelte bestond uit saaie wegen en windkracht 6-7schuin tegen. Daar wordt je niet vrolijk van met vier man, waarvan er twee ook nog wat mindere dagen doormaken. Op dit soort momenten worden Frank en Rob zwaar gemist (nog meer dan normaal).
Na plaatsen als Illiopolis en Buffalo (toppertje) is de eerste stop in Springfield (hoofdstad van Illinois), na een stukje Interstate omdat we de route misten. Daar blijkt dat Mathijs een forse bloedneus heeft gehad. Hij is een litertje of 3 bloed verloren dat door de wind over zijn kleding en fiets is verspreid. Impressive. En ik maar denken dat het Gatorade (sportdrank) is.
Naar de volgende stop (125km) in Jacksonville gaat het iets soepeler doordat de wind meer vanuit het noorden komt. Het is nog steeds behoorlijke bewolkt, maar naast wat druppels, zet de regen niet door.
Jacksonville zelf is een spannende plaats met zeker 2 McDonalds en een houthandel waar we onszelf weer volproppen met repen, bananen en toetjes. Het is nu nog zo’n 80km tot het eind van deze etappe.
Via een paar verlaten, maar mooie weggetjes komen we uiteindelijk op de 106 uit die ons naar de Illinois rivier en de stop leidt. 15km voor de etappeplaats komt Rob ons tegemoet gefietst (knietje testen), wat voor Jan en Sandor het teken is om nog even een stukje te spelen (= hard bergop fietsen en strak tempo naar beneden).
Nu zitten we in Barry, Illinois, precies volgens schema. Het hotel (Icehouse Inn) is perfect. Mooie kamers en vriendelijke eigenaars die voor Sandor alvast een verjaardagsmaal (morgen wordt hij 32) klaarmaken: een goeie steak (well done en medium voor de meesten, boozed (????) voor Rob) en een echte verjaardagsbrownie.
Morgen de Mississippi, Missouri en Tornado alley.


Dag 8 - 31 mei 2003
213 kilometer, 7:40 met een gemiddelde van 27.7 km/uur en fucking veel wind.

Terug naar dagverslagen >>

Sponsors:



Suppliers: