17-01-06 (262)
Het routepakket voor 2006 is verschenen. Wie het heeft aangevraagd kan het deze week nog in de bus verwachten. Er zijn flink wat wijzigingen, vooral om een aantal grotere steden te mijden: Epinal, Fumel en Pau. Verder hebben we de Col de Bordères, tussen de Soulor en de Aubisque aan de route toegevoegd.
De indexen van de hellingen zijn nauwkeuriger weergegeven, omdat we die voor een groot deel van het parcours met een hoogtemeter hebben opgenomen. Verder hebben we in de route naast de hoogte van de beklimmingen ook die van het voetpunt opgenomen, zodat het hoogteverschil van een helling duidelijk is.
De stempelplaats Epinal is vervangen door Jussey. Er is één stempelplaats bijgekomen: Larrau, tussen de Bagargui en de Soudet. Het zou anders eenvoudig zijn om zowel de Soudet als de Marie Blanque voorbij te rijden.
Met alle ingrepen is het parcours één kilometer korter geworden. Het aantal geclassificeerde côtes is opgelopen tot 85. Dat komt deels omdat we de indexen beter kunnen berekenen, en er dus meer hellingen geclassificeerd zijn, maar ook zijn er in de nieuwe trajecten heel wat hellingen bijgekomen.
Voor een precieze opsomming van de veranderingen verwijzen we naar onze website http://www.100cols.org. Via de pagina "Informatie" en "Ontwikkeling" komt u bij het wijzigingsoverzicht.
Voor bestaande deelnemers is de nieuwe route aan te vragen door het overmaken van € 10,- op onze rekening 9646072 ten name van Honderd Cols Tocht te Culemborg, onder vermelding van "update" en uw inschrijfnummer.

17-01-06 (263)
De herinneringen voor het seizoen 2005 zijn afgelopen week op de bus gegaan. Heeft u hem wel besteld, maar niet gekregen, neem dan even kontakt op met het secretariaat. 

17-01-06 (264)
Jammergenoeg kunnen we door het wegvallen van onze webmaster nog niet beschikken over onze vernieuwde website, maar we hebben nu toch de oude aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen. Onder andere is er weer een aantal verslagen toegevoegd..


17-01-06 (265)
Het rittenschema van de fietsbussen is verschenen. Het aantal bestemmingen wordt elk jaar minder, maar het grootste deel van het parcours is nog goed bereikbaar. Het complete schema is te vinden bij de
http://www.fietsvakantiewinkel.nl, maar vrijwel alle bussen zijn van Cycletours, te vinden via http://www.cycletours.nl.
Welke busbestemming aansluit op het parcours vindt u op onze website via de pagina "voorbereiding", klik op "reis naar Frankrijk".
Slaapbussen bestaan niet meer, al kun je in de luxe busstoelen (Royal Class) nog een aardig uiltje knappen. De echte slaapbussen, waarbij de stoelen werden omgbouwd tot bedden zijn sinds 1 januari verboden uit veiligheidsoverwegingen..

De genoemde data geven geen enkele garantie op de openstelling van de cols. Ter vergelijking geven we de openingsdata van een aantal cols in 2005:

Op 1 november waren alle cols nog open, al waren sommige toppen alleen met sneeuwkettingen bereikbaar.


17-01-06 (267)
De Tour doet dit jaar weer flinke delen van het Honderd Cols parcours. De volgende data moeten we in de gaten houden: 
 

  2 juli  

Vogezen

Straatsburg    

12 juli      

Pyreneeën

Osquich, Soudet, Marie Blanque 

13 juli        

 

Tourmalet, Aspin, Peyresourde  

14 juli        

 

Carcassonne

18 juli

Alpen 

Izoard, Lautaret       

19 juli        

 

Galibier, Télégraph    

20 juli        

 

Saisies, Aravis


17-01-06 (268)
Fietsgroep De Meet rijdt komend jaar de Honderd Cols van 3 juni tot 2 juli ten bate van de organisatie Right to Play. De organisatie is opgericht door Johan Olav Koss om kansarme kinderen sport- en spelfaciliteiten te kunnen geven. De plannen van De Meet zijn te vinden op http://www.demeet.net